Pridejo tudi dnevi, ko se ti zdi, da ni prav nobenega razloga na svetu, da bi se smejala. Danes bi s teboj rada delila 5 razlogov, ki te bodo prepričali, da je nasmeh nekaj dobrega in te (upam) tudi pripravili do tega, da se sama nasmehneš.

1. Z nasmehom lahko nekomu polepšaš dan.
Postavljam te pred nalogo: naslednjič, ko boš šla na avtobus, hodila po mestu ali sprehajala svojega psa, se nasmehni neznancu. Nikoli ne veš, kaj se dogaja v njegovem življenju in kako težko mu je. Prav mogoče in verjetno pa je, da mu bo celo tako majhna gesta polepšala – mogoče celo spremenila – dan. P.S. Če gre za tvojo simpatijo, idejo še močneje podpiram!

2. Nasmeh je boljši od kremženja.
Okej, saj vem, da si verjetno že slišala za smejalne gubice in se zdaj verjetno kar križaš ob misli nanje, ampak verjemi, da je kremženje in naguban obraz veliko hujši kot preprost nasmeh. Ob nagubanem in namrščenem obrazu tvoje telo uporablja več mišic in jih napenja, kar pa povzroča nastajanje gubic. Torej izbriši namrščen obraz in 1, 2, 3, nasmehni se!

3. Pokaži svoje lepe bele zobe.
Če uporabljaš novo zobno pasto Aquafresh High Definition White, gotovo veš, da ima belilne učinke. Ker si z njo pridno umivaš zobe, je res brezveze, da jih skrivaš, kajne?

4. Ker nasmeh pristaja k vsaki kombinaciji oblačil.
Vseeno je, ali si v kavbojkah in jopici, lepi obleki ali pižami – nasmeh bo polepšal katerikoli 'outfit' in ga lepo zaključil. Naj tvoj moto postane – 'Nikoli nisi do konca oblečen brez nasmeha.'

5. Nasmeh povzroča nastajanje 'veselih' hormonov in zmanjšuje nivo stresa.
Si čisto živčna pred izpitom? Imaš slab dan in resnično potrebuješ nekaj lepega? Zavrti si smešen videoposnetek in se od srca nasmej. Dokazano je, da smeh prav zares pomaga pri našem razpoloženju.

Tako, zdaj pa nimaš prav nobenega izgovora več. Upam, da si se ob branju vsaj 1x nasmehnila, če ne, se me pazi!

Seveda pa tudi tokrat ne bo šlo brez nagradne igre – zopet podeljujem zobno ščetko in pasto Aqaufresh High Definition White. Današnje vprašanje pa je – kaj se tebi zdi dober razlog za nasmeh? Deli odgovor z menoj v komentarjih (skupaj s svojim e-mail naslovom) in morda boš prav ti zadela paketek. Pohiti, nagradna igra traja samo do polnoči!