Hi lovely! Today's post is the first in my series about Fashion Week Slovenia. Check back tomorrow for an English post & stay tuned for reports from the fashion front.

Naj ti najprej zaželim dobrodošlico ob prvi objavi, povezani s Fashion Week Aquafresh na mojem blogu. Današnji naslov se ti mogoče zdi prav čuden – strah pred smejanjem? Resno, Živa?

Če verjameš ali ne, je smejanje stvar, ki se je marsikdo boji. Pa naj bo to zaradi sramežljivosti, rumenih zob ali krivega nasmeha – meni je čisto vseeno, smejati se je treba. Razloge za to bi lahko naštevala sto let, ampak se bom danes raje posvetila temi, kako premagati živčke, ko stopiš pred fotoaparat ali ko srečaš svojo simpatijo (če si mi vsaj malo podobna, verjetno zamrzneš in blekneš kakšno zanimivo besedo – moja najljubša je baje 'nung').

Spomnim se časov osnovne šole, ko mi je prijazna sošolka vsakič, ko sem se nasmehnila, povprašala kdaj točno dobim aparat za zobe. Take in podobne izjave so pogosto razlog, da se smejati sploh nočeš, pa naj bo to podzavestno ali ne. Sama sem se vedno smejala prikrito, z roko čez usta ali obrazom, obrnjenim navzdol. Lahko ti poročam še o enem zabavnem dogodku iz snemanja za Cosmo Novinarko, kjer sem bruhnila v jok od same živčnosti zaradi smejanja in slikanja nasploh. Od takrat se je marsikaj spremenilo.

Pravzaprav je bil odločilni trenutek prav neslaven, saj se je zgodil v moji spalnici. Za svoj blog sem hotela poslikati maskaro in ob ogledu slik ugotovila, da sem si na slikah pravzaprav kar všeč. Moj fant se je naglas smejal slikam, ki napredujejo po naslednjih točkah:

 Živine trepalnice z novo maskaro.
Živin obraz.
Živa se počasi nasmehne. 
Živa ugotovi, da na slikah ne izgleda tako slabo.
Živa se zeeeloooo na široko smeji.

Naredila sem majhen korak in nasmejano sliko objavila na Facebooku, pa še prav dobro sem se počutila. Zakaj pa ne? Je res kaj narobe z mojim nasmehom?

Naslednji trenutek, ki me je prepričal o pomembnosti nasmeha, pa ima povezavo prav z dogodkom Fashion Week Aquafresh, saj še zdaj ne morem verjeti, da so za uradno blogerko dogodka izbrali prav mene. Čakajte malo, ste se zmotili? Jaz, s povsem krivimi zobmi, ki so daleč od popolnih?

Zakaj pa ne? Čisto nič ni narobe, če tvoj nasmeh ni filmski. Pomembno je, da z njim izražaš srečo, veselje, navdušenje, vsa lepa čustva, ki jih tvoj nasmeh le še polepša.

Danes te zapuščam z malo nalogo (in skrito nagradno igro). Če bi rada zadela paketek Aquafresh zobne ščetke in nove zobne paste Aquafresh High Definition White na sliki, komentiraj to objavo in mi povej, kdaj si se nazadnje od srca nasmejala. Zmagovalko bom izbrala čez 3 dni, prosim samo, da mi slediš preko omrežja Bloglovin' in da v komentarju pustiš svoj e-mail, da te lahko kontaktiram v primeru zmage. :)